موجود

12ستون موفقیت در مسیر تبدیل شدن به یک رهبر بزرگ

در مسیر تبدیل شدن به یک رهبر بزرگ

تعداد
قیمت: 292,000 تومان

إِنَّ اللَّهَ لَا یُغَیِّرُ مَا بِقَوْمٍ حَتَّى یُغَیِّرُوا مَا بِأَنْفُسِهِمْ: «خداوند حال هیچ قومى را تغییر نمى‌دهد، مگر اینکه آنان حال خود را تغییر دهند.» جیم ران می‌گوید: «زندگی شما تصادفی بهتر نمی‌شود، بلکه با تغییر، بهتر می‌شود.» تغییر می‌تواند از طریق ورودی‌های مختلف وارد زندگی ما شود. ممکن است از طریق شانس، انتخاب یا حتی بحران به وجود بیاید. اما اغلب اوقات، همیشه با انتخاب تغییرِ خواسته شده است که رشد و توسعه فردی، مسیر خود را به‌سمت موفقیت باز می‌کند. به گفته هنری برگسون: «وجود داشتن یعنی تغییر، تغییر یعنی بالغ شدن، بالغ شدن یعنی ادامه دادن بی‌پایان خود.» اگر می‌خواهید یک زندگی پر رونق داشته باشید، باید تغییر را بپذیرید. جرج برنارد شاو می‌گوید:


«پیشرفت بدون تغییر غیرممکن است و کسانی که نمی‌توانند طرز فکر خود را تغییر دهند، نمی‌توانند چیزی را تغییر دهند.»
هر کس برای خود دایره امنی دارد که به آن عادت نموده و تغییر آن برایش بسیار سخت است. تا وقتی از این دایره خارج نشویم هیچ اتفاق مثبتی برای ما نخواهد افتاد. همه ما به‌صورت ناخودآگاه این منطقه راحت و امن را دوست داریم و ضمیر ناخودآگاه ما آن را می‌پسندد، زیرا به آن عادت کرده‌ایم و برای ما شناخته شده است، و وقتی از این دایره امن فراتر می‌رویم، به این معنی است که به جایی ناشناخته قدم می‌گذاریم و ترسناک است. روی تی بنت می‌گوید: «از دایره امن خود خارج شوید. دایره امن شما، جایی است که رویاهای تحقق‌نیافته شما در آن دفن شده‌اند و دشمنان موفقیتند. رهبری زمانی شروع می‌شود که از دایره امن خود خارج شوید.» بنابراین هیچ اتفاق مثبتی در بیرون از ما رقم نخواهد خورد، مگر یک بار در درون ما آن تغییر اتفاق افتاده باشد. جهت تغییرات مثبت همیشه از درون به بیرون است، نه از بیرون به درون. خیلی‌ها فقط منتظر هستند تا همه چیز تغییر کند تا شاید حال و روز آن‌ها نیز تغییر یابد که هرگز این چنین نیست. مقدمه شروع تغییرات مثبت در زندگی، خودشناسی است. خودشناسی را می‌توان درک صحیح و دقیق از خود تعریف کرد. یعنی بدانیم که، چه کسی هستیم، نقاط قوت، قابلیت‌ها و توانایی‌ها، شخصیت، احساسات و انگیزه‌های ما چه هستند. خودشناسی پایه‌ای است که رشد و توسعه فردی و حرفه‌ای افراد روی آن بنا می‌شود.
رشد فردی، فرایندی است که طی آن شخص خود را می‌شناسد و به‌طور مستمر خود را توسعه می‌دهد تا به پتانسیل کامل خود برسد. این فرآیند شامل بهبود مهارت‌ها، دانش، خرد، عادات، رفتار و ویژگی‌های شخصی هر انسان است. رشد فردی به ما کمک می‌کند تا به خودمان بیاییم و به این باور برسیم که تا وقتی خودمان را درست نکنیم، هیچ چیز تغییر نخواهد یافت. این فرآیندی مداوم و پیوسته است و باعث می‌شود انسان از جایگاه روانی، معنوی و مادی که اکنون در آن قرار دارد، به‌سمت جایگاه و موقعیتی بهتر حرکت کند.

مراحل کلیدی خودشناسی
برای بازکردن دریچه‌ای رو به خودشناسی، به‌عنوان پایه‌ای برای تصمیم‌گیری درست در زندگی و انتخاب حرفه‌ای مناسب، به درک عمیقی از اهداف، استعدادها، علایق، تیپ و ویژگی‌های شخصیتی و ارزش‌های خود نیاز است، که در زیر به تشریح این موارد می‌پردازیم:

۱- تعیین اهداف
هدف وضعیتی است که ما می‌خواهیم در آینده داشته باشیم. اگر ما نتوانیم وضعیت‌مان در آینده را تعیین کنیم، محیط پیرامون ما وضعیت ناخواسته‌ای را به ما تحمیل خواهد کرد. برای رسیدن به اهداف و خودشناسی، می‌توان موارد زیر را از خود پرسید:
از زندگی خود چه می‌خواهم؟
چه سبکی از زندگی را برای خودم متصور هستم؟
می‌خواهم به چه چیزی برسم؟
می‌خواهم چه سهمی در دنیا داشته ‌باشم؟
می‌خواهم چه تفاوتی در دنیا ایجاد می‌کنم؟
بهترین اهداف آن‌هایی هستند که نوشته ‌شوند و همچنین از قانون اهداف  SMART پیروی ‌کنند؛ به‌ عبارت دیگر، اهداف مناسب باید مشخص، قابل ‌اندازه‌گیری، قابل حصول و دست‌یافتنی، واقع‌بینانه و دارای بازه زمانی مشخص، باشند. در فصل‌های پیش‌رو این موارد را بیشتر توضیح خواهیم داد.

۲- شناخت استعدادها
استعدادها، نقاط قوت فرد و مجموعه‌ای از توانایی‌های طبیعی و سنجیده‌شده عینی هستند که پتانسیل شخص را برای به‌دست‌آوردن مهارت‌های لازم جهت انجام شایسته امور نشان می‌دهند. به‌طور کلی، استعدادهای افراد تا حدود ۱۴سالگی تثبیت می‌شوند و در طول عمر او به‌نسبت پایدار می‌مانند. دست‌یابی به درک صحیحی از استعدادهای ذاتی خود، درمورد انواع کارها و محیط‌های یادگیری یا عملکردی، که به موفقیت‌های فردی یا شغلی منجر می‌شوند، بینش درستی ارائه می‌دهد.
بنابراین، درک استعدادها و توانایی‌ها می‌تواند شخص را به خودشناسی برساند و برای اموری آماده سازد که بیشترین پتانسیل موفقیت در آن‌ها را دارد. در این شرایط شخص می‌بایست حرفه مناسبی که در چارچوب قابلیت‌ها، توانمندی‌ها و علایقش باشد را انتخاب، و با آموزش‌ و کسب تجارب مفید به موفقیت مدنظر خود برسد.

۳- بررسی علایق
شخص می‌بایست از خود بپرسد که چه چیزهایی را دوست دارد و چه چیزهایی را دوست ندارد؟ با تشخیص آنچه به آن علاقه دارد، می‌تواند چیزهایی را که برایش انگیزه‌بخش هستند، شناسایی کند. در درجه اول، علایق برای انتخاب کارهایی از میان ترکیبی از فعالیت‌های بالقوه‌ به‌کار می‌روند که به‌طور کامل از انجامشان لذت می‌برد.

بنابراین، با دنبال‌کردن علایق خود می‌توان حوزه‌های مورد علاقه و مورد ‌توجه‌ را شناسایی کرد. آگاهی از علایق می‌تواند ما را به‌سمت فرصت‌های آموزشی و همچنین مشاغلی سوق دهد که معنای بیشتری برایمان دارند. بالاترین سطح رضایت شغلی زمانی اتفاق می‌افتد که قادر به انجام کارهای مورد علاقه خود باشیم، به‌طوری‌که در انجامشان از نقاط قوت خود نیز استفاده کنیم.

۴- آگاهی از تیپ شخصیتی
تیپ شخصیتی به این اشاره دارد که افراد چگونه فکر می‌کنند، چه احساساتی دارند و چگونه رفتار می‌کنند؟ شخصیت منحصربه‌فرد اشخاص از طریق صفات دائمی و الگوهای پاسخِ مشخصِ تفکر، احساس و رفتار آنان بروز می‌یابد. براساس ویژگی‌های ذاتی افراد، ممکن است برخی از مشاغل، حرفه‌ها، محیط‌های کاری و فرهنگ‌ها، برای آن‌ها مناسب‌تر از سایرین باشد. نمونه‌هایی از خصوصیات شخصیتی متفاوت افراد عبارتند از: برون‌گرایی یا درون‌گرایی، سرسختی، حساس بودن، استقلال، خودکنترلی و آمادگی برای تغییر.

۵- آگاهی از ارزش‌ها
برای پی‌بردن به ارزش‌ها باید از خود پرسید که «چه چیزهایی برایم مهم هستند؟» در واقع، ارزش‌ها معیارهایی هستند که افراد به‌‌وسیله آن‌ها موضوعات و فعالیت‌هایی را می‌سنجند که در زندگی شخصی و کاری برایشان مهم‌ترین هستند. ارزش‌ها به‌عنوان قطب‌نمایی عمل می‌کنند که هنگام تعیین اولویت‌ها و تصمیم‌گیری، فرد را روی آنچه برایش مهم است، متمرکز می‌سازد. درنتیجه، وقتی کارهایی مطابق با ارزش‌هایشان انجام می‌دهند و رفتاری متناسب با ارزش‌های خود بروز می‌دهند، زندگی برایشان رضایت‌بخش‌تر خواهد بود. نمونه‌هایی از ارزش‌های کاری عبارتند از: موفقیت، استقلال، بازشناسی، روابط بین فردی، حمایت مدیران، سیاست‌های کسب‌وکار و شرایط کاری سازمانی.
۶- اعتقاد به منحصر‌به‌فرد بودن
نکته مهمی که در خودشناسی باید به آن توجه داشت، این است که هیچ شخص دیگری، مانند شما وجود ندارد. بت میدلر می‌گوید:
«همیشه آنچه که شما را منحصربه‌فرد می‌کند را گرامی بدارید،
زیرا اگر از بین برود واقعاً کسل‌کننده می‌شوید.»
هریک از مؤلفه‌‌هایی که در بالا ذکر شد، شخص را به فردی با جنبه‌های مختلف و منحصربه‌فرد تبدیل می‌کند. به‌طور جداگانه نیز هریک از مؤلفه‌های فردی به اشخاص کمک می‌کند تا درِ جدیدی را به روی شناخت خود باز کنند. با وجود این، همان‌طور که هریک از این مؤلفه‌ها جنبه متفاوتی از فرد را نشان می‌دهند، ترکیبی از استعدادها، علایق، تیپ شخصیتی و ارزش‌های فرد، باعث درک جامعی از خود واقعی‌اش را به وی ارائه می‌دهند. بنابراین، خودشناسی موجب می‌شود که شغل، حرفه و محیط کاری متناسب با چیزی که هستیم را شناسایی کنیم و این امکان را برایمان فراهم می‌سازد تا از استعدادها، مهارت‌ها و علایق خود به بهترین نحو ممکن استفاده کنیم و حرکت به‌سمت موفقیت هموارتر گردد.

شخصی که خودشناسی دارد، چگونه به نظر می‌رسد
ظرفیت‌ها و ویژگی‌های ارتقا‌دهنده‌ای که خودشناسی را در زندگی ایجاد می‌کنند، بسیار زیاد هستند. در ادامه، چند مورد را ذکر کرده‌ایم:
می‌توانیم تغییرات مثبتی را در زندگی ایجاد کنیم، زیرا از نحوه عقب نگه داشتن خودمان آگاه می‌شویم.
مسئولیت احساسات خود را برعهده می‌گیریم و در نتیجه، روابط راحت‌تری خواهیم داشت. با خود‌شناسی دیگر به‌دنبال یافتن پاسخی برای پرسش «چه مشکلی وجود دارد؟» نیستیم و تحقیق و تفکر در رفتار خودمان را شروع می‌کنیم. سپس اگر به‌نظر برسد که مشکل از دیگران باشد، برای رفع آن اقدام می‌کنیم.
احتمالاً در کار کمتر فرسوده می‌شویم. اگرچه ممکن است شغل بی‌نقصی نداشته ‌باشیم، با دانش خودشناسی خود حداقل به‌دنبال کارهایی می‌رویم که می‌توانیم به‌راحتی آن‌ها را انجام دهیم. همچنین، در برابر ناامنی‌ها یا رقابت‌ها ایمن می‌شویم، می‌توانیم به‌خوبی با انتقادات کنار بیاییم و اضطراب مضاعفی نخواهیم داشت. انسانی که خود‌شناسی کمتری دارد، مستعد ناامنی، حسادت و گرفتار شدن در وحشت عمومی است.
خودمدیریتی بهتری در روابط عاشقانه خواهیم داشت. شخصی که خودآگاهی دارد، درگیر جذابیت‌های سطحی نمی‌شود. هنگامی که به‌طرز چشم‌گیری جذب افراد می‌شویم، واقع‌بینانه‌تر عمل می‌کنیم، زیرا مردم دیگر دارای آن صفات جادویی که فکر می‌کردیم، نیستند.
دلسوزتر خواهیم بود و نسبت به دیگران همدلی بیشتری به خرج خواهیم داد. هنگامی‌که از ندیدن کاستی‌های خود دست برداریم، وقتی دیگران مشکلی داشته ‌باشند و با ما درددل کنند، با دلسوزی بیشتری به آن‌ها گوش می‌دهیم و همدلانه‌تر عمل می‌کنیم.

تأثیر خودشناسی بر موفقیت و رسیدن به اهداف
فرض کنید برای انجام کاری به بیرون از منزل رفته‌اید و در مسیرتان کلید خود را گم کرده‌اید. به ‌احتمال زیاد، در این شرایط حسابی نگران می‌شوید، زیرا نمی‌دانید چطور می‌توانید وارد منزلتان شوید و از خود می‌پرسید «چطور وارد خانه شوم؟» درنتیجه، هر قدم و مسیری را که طی کرده‌اید به‌ دنبال پیدا کردن کلیدتان جست‌وجو می‌کنید. در صورت پیدا نکردن کلید تصمیم می‌گیرید با دوستتان تماس بگیرید. با دست‌ بردن به‌سمت موبایلتان متوجه می‌شوید که کلیدها در همان‌‌جا و داخل جیبتان هستند. با خود فکر می‌کنید «خدا را شکر، همان اول باید به اینجا نگاه می‌کردم.» این در حالی است که برخی اوقات، برای شروع جست‌وجوی مسیرهای رسیدن به موفقیت، مهم‌ترین نقطه‌ یعنی؛ همان درون خود را نادیده می‌گیریم.
پس از اینکه فهمیدیم چگونه خودمان را بشناسیم و آگاهانه اطلاعات بیشتری از خود جمع‌آوری کردیم، می‌توانیم تصمیم بگیریم که با آن‌ها چه کار کنیم. به‌ عبارتی، می‌توانیم از این اطلاعات استفاده کنیم و مسیرمان را تغییر دهیم یا آن‌ها را نادیده بگیریم و مسیر فعلی‌مان را در پیش بگیریم. هر تصمیمی که در این مورد اتخاذ کنیم، بدون شک، از اطلاعاتی که در نتیجه حل معمای خودشناسی در مورد خود آموخته‌ایم، ناشی می‌شود.
با دست‌یابی به خودشناسی، به شناخت و تصویر واضح‌تری از مسیر زندگی‌ شخصی و کاری خود می‌رسیم. علاوه‌براین، هنگامی‌که آگاهی کافی از شخصیت، توانایی‌ها و قابلیت‌ها، احساسات و انگیزه‌های خود داشته باشیم، به‌راحتی می‌توانیم استراتژی‌های آگاهانه‌ای را برای رسیدن به موفقیت ایجاد کنیم. در واقع، خودشناسی موجب می‌شود تا در مسیرِ موفقیتِ سریع‌تری قرار بگیریم، درحالی‌که کمبود اطلاعات در مورد خودمان می‌تواند باعث تأخیر، حواس‌پرتی یا خروج از مسیر موفقیت‌ شود. بنابراین، اگر خودمان را بشناسیم، برای موفقیت و رسیدن به اهدافمان شانس بیشتری خواهیم داشت.

رشد فردی
به زبان ساده، رشد فردی به هر فعالیتی که برای بهبود خود، در زمینه‌هایی که به مغز، ذهن، روح و قلب ما مربوط می‌شود، اشاره دارد. انجام فعالیت‌هایی مانند مطالعه کردن، گوش دادن به کتاب‌های صوتی و پادکست‌ها، خاطره‌نویسی و گذراندن دوره‌های توسعه فردی، در رشد و تعالی فرد تأثیرگذار است. انجام فعالیت ورزشی شدید معمولاً به‌خودی‌خود به‌عنوان رشد فردی تلقی نمی‌شود. با این‌حال، چنین عملی می‌تواند به ایجاد استحکام ذهنی و انعطاف‌پذیری در فرد، و ایجاد رشد فردی منجر ‌شود. رشد و توسعه فردی یک فرایند است. فرایندِ نزدیک‌تر کردن ما به هر چیزی که می‌خواهیم در زندگی به‌دست آوریم. رشد فردی تلاش و کوشش برای رسیدن به جایی که باید باشیم، است، نه منتظر ماندن برای اینکه زندگی؛ دانش، فرصت و موفقیت را بدون هیچ زحمتی به ما بدهد. ماجورا کارتر می‌گوید:
«اگر قرار است راه‌حل را پیدا کنید، منتظر کسی نمانید، باید شخصاً درگیر مسئله شوید.»


نظرات 12ستون موفقیت در مسیر تبدیل شدن به یک رهبر بزرگ

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

مشخصات کتاب

نویسنده شهاب بیرانوند
خداداد بیرانوند
مهتاب غلامی
مترجم
ناشر شرکت چاپ و نشر بازرگانی
تعداد صفحات 216 صفحه
دسته بندی تازه های نشر
تاریخ انتشار 1403
شابک 0
قیمت 292,000 تومان
زبان فارسی

فهرست مطالب

پیشگفتار          7

ستون اول: برای تغییر دنیا باید خودت را تغییر دهی          11
مقدمه          11
مراحل کلیدی خودشناسی           13
شخصی که خودشناسی دارد، چگونه به نظر می‌رسد          16
تأثیر خودشناسی بر موفقیت و رسیدن به اهداف          17
رشد فردی          18
اهمیت رشد و توسعه فردی           19
ابعاد رشد و توسعه فردی          20
اصول رشد فردی          23
هیچ‌کس به‌طور تصادفی رشد نمی‌کند          40
رشد یک انتخاب است          41
اگر خواهان تغییر هستید، گذشته و پشیمانی‌های آن را رها کنید          41

ستون دوم: انگیزه فرآیند شروع اقدامات          43
مقدمه          43
انگیزه چیست          44
آیا انگیزه همان اشتیاق است؟          45
اهمیت انگیزه در زندگی          45
بالا بردن سطح انگیزه          47


ستون سوم: به هدفتان برسید          55
مقدمه          55
نقش و اهمیت اهداف          56
چرایی هدف‌گذاری          57
مزایای هدف‌گذاری          58
چرا بعضی مواقع در هدف‌گذاری‌ شکست می‌خوریم          58
چند اقدام عملی برای رسیدن به اهداف           62
مراحل تعیین اهداف           63

ستون چهارم: تعهد فراتر از یک فداکاری ساده است          71
مقدمه          71
برای رسیدن به موفقیت متعهد باشید          72
تأثیر تعهد در زندگی حرفه‌ای          76
استراتژی‌ها و ابزارهای توسعه تعهد خود و پیروان          79
هفت تعهدی که برای موفقیت باید به خودتان بدهید          81
چگونه متعهد بودن به تغییر، منجر به موفقیت می‌شود          85

ستون پنجم: تلاش و پشتکار کیفیتی است که برندگان را می‌سازد          87
مقدمه          87
افراد با پشتکار چگونه به نظر می‌رسند          88
ویژگی افراد ثابت قدم و دارای پشتکار          89
پشتکار داشتن را تمرین کنید          90
پیگیری برادر پشتکار است          91
در مواجهه با مشکلات بینش و چشم‌انداز داشته باشید          92
مشکلات را مدیریت کنید          93
در مواجهه با مشکلات از تشویق خود غافل نشوید          94
قدرت شگفت انگیز بله گفتن برای افزایش پشتکار          95
فقط ادامه دهید          96
کارهای بزرگ نه با قدرت بیشتر، بلکه با صبر و پشتکار بالاتر انجام می‌شوند          98

ستون ششم: داشتن اعتمادبه‌نفس در زندگی مهم است          101
مقدمه          101
ایجاد اعتمادبه‌نفس          102
برای داشتن اعتمادبه‌نفس لازم باید تلاش کنید           103
ستون هفتم: نگرش همه چیز است          113
مقدمه          113
نگرش و قابلیت‌های شما دست به‌دست هم می‌دهند          114
نگرش، موفقیت یا شکست شما را تعیین می‌کند          115
چه چیزهایی نگرش یک شخص را شکل می‌دهند          120
استعداد به تنهایی کافی نیست          121
در یک نگرش درست، شکست چگونه معنی می‌شود          125
پشت هر موفقیتی شکستی بوده است          125
نگرش‌های سمی           127
نگرش نادرست در مورد موفقیت          128
نگرش صحیح در مورد موفقیت           130
استراتژی‌های ایجاد نگرش درست جهت موفقیت          138

ستون هشتم: کشتی ایمان، باور و دید به آینده           143
مقدمه          143
باورها و نظام ارزشی فرد          144
آفت ایمان و باور          145
قدرت باور را دست‌کم نگیرید          146
غلبه بر باورهای محدودکننده           147
بینش          149
نداشتن بینش و فقدان آینده‌نگری          150
رویاها دروازه بینش شما هستند          151

ستون نهم: موفقیت کوزه‌ای است که در کوره تجربه پخته می‌شود          153
مقدمه          153
تجربه چگونه شما را برجسته می‌کند؟          154
بهره گرفتن از تجربیات          155

ستون دهم: ارتباطات کلید گنجه موفقیت           163
مقدمه          163
مهارت ارتباطی و اهمیت آن          164
نگرش ما روابط ما را با دیگران تعیین می‌کند          164
مثلث ارتباطات          165
خود شکن که آینه شکستن خطاست          166
واقعیت‌ها، تغییر نگرش و روابط          167
ارتباط با خود، مقدمه ارتباط با دیگران است          168
مسافرخانه‌ای در میانه راه          169
مهارت‌های ارتباطی مهم برای موفقیت          171

ستون یازدهم: کل زندگی تحت‌تأثیر فروش است          177
مقدمه          177
فروش یعنی نفوذ بر دیگران          178
قبل از اینکه چیزی به‌دست بیاورید باید چیزی را ببخشید          179
چه چیزی را مبادله خواهیم کرد؟          180
چرا نمی‌توانیم خوب بفروشیم          183
دیوانگی          184
چگونه بفروشیم؟          185
الگوی چهار مرحله‌ای فروش          185
اصول پنج‌گانه در روان‌شناسی فروش          189
استراتژی افزایش فروش و پایبندسازی مشتری           189

ستون دوازدهم: رهبران بزرگ ساخته می‌شوند          191
رهبری          191
هر چه بیشتر رشد کنید، از خودگذشتگی بیشتری خواهید داشت          199
هرچه بیشتر رشد کنید، ارزش و اعتبار بیشتری خواهید داشت          200
هرچه الهام‌بخش‌تر باشید رشد بیشتری خواهید کرد          201
افراد تیم خود را بشناسید و درباره آن‌ها تحقیق کنید          203
درباره نحوه قرار گرفتن افراد در تیم با آن‌ها صحبت کنید          203
نحوه قرار گرفتن هر فرد در تیم را با همه اعضای تیم در میان بگذارید          203
 بر کامل کردن یکدیگر به‌جای رقابت با یکدیگر تأکید کنید          204
برای اینکه یک رهبر موفق باشید نقاط قوت افراد خود را بیابید و ارتقا دهید           205
به‌عنوان یک رهبر روی نقاط قوت خود متمرکز شوید          206
سخن پایانی          209
چرخ موفقیت          212

منابع          215

سخن مولف

پیشگفتار

رسیدن به موفقیت برای هرکسی، مفهوم متفاوتی دارد، خواه به معنای رسیدن به شغلی خوب باشد و خواه به معنای خریدن یک خانه‌ یا تشکیل یک خانواده باشد. موفقیت با بهانه و فرافکنی حاصل نمی‌شود. فلورانس نایتینگل می‌گوید: «من موفقیت خود را به این دلیل می‌دانم که هرگز بهانه‌ای نیاوردم یا نگرفتم.» همچنین، موفقیت چیزی نیست که بتوان بدون تلاش به آن رسید، موفقیت ذهنیتی است که برای رشد فردی و رسیدن به اهداف باید آن را برگزید. در این راستا اولین ستون از ستون‌های موفقیت، تغییر است، که لازمه آن خودشناسی است. تغییر یعنی؛ پا را از دایره امن فرا گذاشتن و ورای ترس‌ها رفتن. تغییر یعنی رشد و توسعه یافتن. وقتی از سقراط خواسته شد که تمام دانش و خِرَد خود را در یک عبارت مهم خلاصه کند، وی گفت: «خودشناسی.» لذا شناخت خود و متعاقب آن، تغییر یافتن، پایه و سنگ بنای موفقیت محسوب می‌شود.  
از طرفی، داشتن انگیزه کافی برای شروع و ادامه مسیر، از دیگر عوامل مهم در سفر موفقیت است. انگیزه، موتور محرکه هدف در سفر موفقیت است. به زمانی فکر کنید که بچه‌ها راه رفتن را یاد می‌گیرند. آن‌ها با افتادن متوقف نمی‌شوند، بلکه دوباره بلند می‌شوند و ادامه می‌دهند تا اینکه یک روز می‌توانند به‌راحتی شروع به حرکت کنند و بدوند. آن‌ها سرشار از انگیزه برای موفق شدن هستند. آن‌ها شکست را با انگیزه موفق شدن، بارها و بارها تمرین و تجربه می‌کنند و در نهایت با چاشنی انگیزه به‌سوی اهداف خود حرکت می‌کنند. هنگام کار کردن روی اهداف برای رسیدن به موفقیت، می‌بایست نظام‌مند و طبق برنامه عمل کرد. رسیدن به اهداف را باید به‌عنوان یک مسیر، نه یک مقصد در نظر گرفت و از این مسیر آموخت و لذت برد. لذا به‌جای تمرکز شدید روی نتایج و دستاوردها می‌بایست به مسیر توجه کرد. اگر به خودتان اجازه لذت بردن از پیروزی‌های کوچک در طول مسیر را بدهید، رسیدن به اهداف در هر روز به ماجراجویی جدیدی برای شما تبدیل می‌شود و بیشتر احتمال دارد که روی ریل باقی بمانید.
افراد با نگرشِ برنده، در نهایت با تلاش و پشتکار خود از اهدافشان به موفقیت پلی می‌زنند؛ پلی که با طناب پیگیری محکم شده و می‌توان آن را خمیرمایه‌ای دانست که برندگان واقعی را می‌سازد. البته این پل بر پایه تعهد به خود، اهداف و تیم کاری استوار است و بدون داشتن اعتمادبه‌نفسِ کافی دوام نخواهد آورد.
داشتن نگرش مثبت به‌همراه ایمان، باور و دید به آینده چراغ راه عبور از پل موفقیت در زندگی شخصی و کاری محسوب می‌شوند. شکل‌گیری ذهنیت و نگرش مثبت در واقع اعتماد به خود و توانایی‌هایتان برای رسیدن به موفقیت است. لذا جایگزین کردن هرگونه افکار منفی با افکار مثبت بسیار مهم است تا بدون توجه به چالش‌هایی که پیش‌ رویتان است، انگیزه خود را برای ادامه تلاش و عبور از موانع احتمالی حفظ کنید.
موفقیت مسیر مستقیم و یکدستی نیست، بلکه مسیری است پر از فراز و فرودها که در آن نباید از اهمیت تجربه غافل شد. آن‌هایی که سختی دره‌ها را کشیده‌اند، لذت چشم‌انداز قله‌ها را تجربه خواهند نمود. تجربه همان برهم‌کنش افراد با محیط اطراف است، که این برهم‌کنش موجب یادگیری و بروز عکس‌العمل مناسب در مواجهه مجدد با رخدادهای محیطی می‌شود. تجربه یکی از بزرگ‌ترین آموزگاران بشریت و عامل رشد و موفقیت انسان است. اسپودی تمز می‌گوید: «تجربه معلم سخت‌گیری است که اول امتحان می‌گیرد و بعد درس می‌دهد.» همچنین اسکار وایلد می‌گوید: «تجربه نامی است که ما همه بر اشتباهات خود می‌گذاریم.» و تا بارها و بارها اشتباه نکنیم و زمین نخوریم، راه بلند شدن و پیدا کردن مسیر درست را نخواهیم آموخت.
انسان موجودی اجتماعی است که از تاروپود ارتباطات روزمره نفس می‌کشد و زندگی خود را می‌سازد. لذا مهارت ایجاد ارتباطات، حفظ و توسعه آن، یکی از مهارت‌های نرم، جهت پیشرفت شخصی و شغلی است که می‌توان آن را جریانی دانست که در مسیر موفقیت می‌شود با آن به تبادل بهتر ارزش‌ها با مطلوبیت‌های مدنظر پرداخت. برقراری ارتباط مؤثر شاید مهم‌ترین مهارت در زندگی انسان‌ها باشد. مهارت ارتباطی مؤثر، آتشی است که سوخت موتور به‌سمت مبادلات و ارائه بهتر فرد و درنتیجه موفقیت را تامین می‌کند. در تمام سطوح زندگی شخصی، تیم کاری و یا یک سازمان، ارتباطات کلید حفظ روابط کاری قوی محسوب می‌شوند. خطوط باز ارتباط باعث ایجاد اعتماد می‌شود که در نهایت می‌تواند به افزایش بهره‌وری و تقویت روحیه فردی و جمعی منجر شود. همه موارد فوق منتج به عرضه بهتر شخص در زندگی شخصی و سازمانی‌اش می‌شوند.
باید بدانیم که انسان‌ها در تمام ادوار تاریخ در حال فروش و مبادله یک ارزش با یک مطلوبیت بوده‌اند، مطلوبیتی که متناظر و متناسب با تعداد راه‌حل‌های ارائه شده برای حل یک مشکل است، مشکلی که افراد حاضرند برای حل آن هزینه کنند. لذا عرضه درست خود در زمان و مکان درست، حداکثر مطلوبیت و موفقیت را در پی خواهد داشت. اگر می‌خواهیم در مسیر موفقیت نتایج مطلوب را کسب کنیم می‌بایست به یک فروشنده خوب تبدیل شویم، فروشنده‌ای که تجاری‌سازی روابط را خوب بلد باشد.
در نهایت در حرکت به‌سوی قله موفقیت، اگر می‌خواهید در قاموس یک راهبر و هادی ظاهر شوید، باید علاوه بر شم رهبری، مهارت رهبری را نیز آموخته باشید. باید بدانید که اعمال، احساسات، خلق‌وخو و شیوه ارتباط‌گیری شما است که اعمال، احساسات و حالات پیروان شما را تعیین می‌کند و جهت می‌دهد. این ظرفیت توسعه و بهبود مهارت‌های ارتباطی شما است که شما را از پیروانتان متمایز می‌سازد. اگر به‌عنوان یک رهبر یادگیرنده رو به جلو حرکت نکنید، مجبور خواهید بود به‌عنوان یک پیرو شکست‌خورده رو به عقب حرکت کنید. لذا ما در این کتاب سعی کرده‌ایم واقعیت‌های مهم زندگی را در قالب 12 ستون و سنگ بنا برای شما بیان کنیم که با دنبال کردن و بهره‌گیری از آن‌ها حتماً زندگی بهتر و موفق‌تری خواهید داشت. در مورد هر درس بیندیشید، از خود سؤال کنید که این‌ها را چگونه در زندگی شخصی و کاری خود به‌کار گیرید. با به‌کارگیری این دروس زندگی سرشار از رشد و موفقیت خواهید داشت.




© Copyright 2019 All Rights Reserved

طراحی سایت : نونگار پردازش

سبد خرید 0
مقایسه
0
فهرست مقایسه خالی است